scroll

Update corona

18 juli 2021

Code rood en aangescherpt inreisbeleid? Het gaat snel met de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus en daarom gelden er ook allerlei nieuwe maatregelen voor Nederland en Frankrijk. Aangezien het aantal nieuwe gevallen flink stijgt, zijn er enkele veranderingen die belangrijk zijn om te weten voordat je naar het Brunotti Beachcamp afreist. Maar wees gerust: het Brunotti Beachcamp staat voor nu nog op groen! In deze blog nemen we je mee in de laatste updates (18/06).

Nederland kleurt 'rood' op de Europese kaart

Het Europese RIVM aka het Europese Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) kijkt naar de afgelopen twee weken en geven de actuele situatie in een land een kleur. En tja, Nederland kleurde deze week inderdaad rood op de Europese kaart. Hierover ontstaat natuurlijk wat onrust bij de vakantiegangers. Het kan namelijk zo zijn dat andere Europese landen aanvullende inreisbeperkingen opleggen aan Nederlanders. We zien dat dit nu bij een paar populaire vakantiebestemmingen het geval is. En ook Frankrijk heeft zijn inreisbeleid iets aangepast. Laten we hier even op ingaan. 

Frankrijk scherpt inreisbeleid aan

Deze zomer hanteert Frankrijk zijn eigen inreisbeperkingen waar wij al eerder een blog aan gewijd hebben. Per 21 juli wordt het eigenlijk allemaal iets strikter. De grenscontroles worden strenger en er komen wat aanvullende maatregelen voor de Franse bevolking én toeristen. 

Reizigers uit risicolanden (wat Nederland nu is) die geen Digitale Corona Certificaat hebben, moeten na 21 juli verplicht in (zelf)quarantaine. En dat is natuurlijk flink ongezellig in een tent, hoe mooi de glampingtent ook is. 

Daarom is het belangrijk om te weten wat je moet regelen voor vertrek. Je kunt naar Frankrijk reizen met het coronabewijs (DCC), deze is geldig onder de volgende voorwaarden:

  • - Je bent volledig gevaccineerd (2 weken na laatste prik of 4 weken na Janssen. Let op: dit is anders dan in Nederland!)
  • - Je bent hersteld van COVID-19 en hebt minstens 7 dagen geleden 1 vaccin gekregen. Je moet een herstelverklaring hierbij hebben. Dit geldt dan ook als volledig gevacineerd. 
  • - Je bent hersteld van COVID-19, maar geen vaccinatie gehad of deze is minder dan 1 week geleden. Dan moet je een positief resultaat van een PCR-of antigeentest laten zien van minimaal 15 dagen eerder en niet ouder dan 16 maanden. In het herstelbewijs wordt dan expliciet verklaard dat je genezen bent van corona. 
  • - Je kunt een recent negatieve PCR-test of antigeentest laten zien. Deze is niet ouder dan 24 uur voor vertrek (gerekend vanaf het moment van afname).

En het is even opletten bij het laatste punt. Vanaf middernacht op zondag 18 juli hebben reizigers uit Nederland een negatieve coronatestuitslag nodig die niet meer dan 24 uur oud is. 

Maak dus tijdig een afspraak om te testen met een antigeen- of PCR test. Alles moet nu op één dag. Wij raden daarom aan om een antigeentest te doen op vrijdagochtend, omdat je hier snel uitslag van hebt. 

Als je op vrijdag met de bus naar het Brunotti Beachcamp komt, ga je vaak rond 23 u / 00 u de Franse grens over. Houd daar rekening mee bij het inplannen van je afspraak zodat je bij eventuele grenscontroles niet voor een verrassing komt te staan!

Mocht je meer willen weten over het coronabewijs en de actuele maatregelen, check dan Nederlandwereldwijd.nl voor de uitgebreide informatie.

Wat als ik positief getest ben of het reisadvies aangepast wordt?

Wanneer je binnen 14 dagen voor vertrek positief bent getest op corona, kun je jouw geboekte reis omzetten naar een andere datum. Wanneer dit niet mogelijk is, ontvang je de betaalde reissom van ons terug. 

Wanneer er deze zomer toch weer een negatief reisadvies geldt voor Frankrijk, krijg je het reeds betaalde bedrag binnen 7 dagen teruggestort. 

Ons advies is om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kun je o.a. doen bij onze partner: Allianz verzekeringen. 

Wat gebeurt er als je op vakantie onverhoopt klachten krijgt?

Door het naleven van de maatregelen proberen we met elkaar het risico op Corona zo klein mogelijk te houden. Mocht je onverhoopt Corona gerelateerde klachten ontwikkelen tijdens je verblijf, meld dit dan aan de reisleiding.
In overleg met de reisleiding kan er een afspraak worden gemaakt voor een PCR test. In geval van een positieve testuitslag geldt in Frankrijk (net als in Nederland) dat je direct in quarantaine dient te gaan. Quarantaine is niet mogelijk op de camping vanwege het ontbreken van privé sanitair faciliteiten. Neem dan contact op met je reisverzekering om de mogelijkheden om bijvoorbeeld een hotel te boeken te bespreken. Uiteraard denkt de reisleiding met je mee en bieden zij waar nodig ondersteuning.

Mocht je nog vragen hebben, stuur ons gerust een berichtje per mail! 

 

©2022 Brunotti Beachcamp • PrivacyVoorwaarden

Proclaimer • Webontwikkeling: 2nd Chapter BV

Garantiefonds voor Gespecialiseerde Touroperators